Qr kód – wikipedie

To co je qr kód se dá ve své podstatě shrnout jednoduše. Tento úryvek slouží ke shrnutí popisu qr kódu, jak ho vidí teta wiki. Podle wikipedie je qr kód příklad 2D kódu, vepsaného do čtverce. Specifikace QR kódu je od června 2000 standardem ISO 18004.

qr kod

Read More

Využití qr kódu – video

Ve světě využívají qr kódy běžným i méně obvyklým způsobem. V tomto videu se můžete podívat na 37 příkladů využití qr kódu. V našich končinách začíná být qr kód na vizitce standardem a nikoho nepřekvapí qr kód v letáku řetězce s elektronikou nebo na billboardu v metru. To to video vystihuje průřez různýmy možnostmi. Některé z nich asi pravděpodobně v reálném životě nikdy neuvidíme.

Read More

QR kódy v Praze

Pokud se v posledních týdnech a měsících pohybujete po Praze, můžete si povšimnout nárůstu počtu černobílých čtverečků a to nejen v ulicích, ale také v jednotlivých kulturních institucích. Tento trend čím dál tím více sílí  a my můžeme jen doufat, že se v krátké době zase o něco více přiblížíme modernímu světu a qr kódy budou běžnou součástí života většiny z nás. Pro představu jsme pro Vás níže sepsali pár opravdu nejviditelnějších příkladů.

Read More